loader image

Srpski thrash metal bendovi Alitor i Quasarborn će po prvi put nastupiti u Ljubljani, 14. aprila 2023. godine zajedno sa slovenačkim thrash metal sastavom Moshead.

Alitor je progressive thrash metal bend iz Inđije, nastao 2011. godine. Sastav je od tad objavio dva full length albuma, kao i dva EP izdanja, od koji poslednje na srpskom jeziku “Spoznaja” iz 2021. godine. 

Quasarborn je sastav iz Beograda koji iza sebe ima dva albuma, dok je prvo izdanje na srpskom jeziku u fazi pripreme. Slovenačka publika će imati priliku da čuje numere iz celokupnog diskografskog opusa benda.

Manifestacija pod nazivom “Thrashin’ Tris II” će se održati u klubu MC Gromka koji je lociran u čuvenoj “Metelkovoj”.

Više informacija o događaju pronađite na facebook eventu: KLIKNI OVDE ZA INFORMACIJE

Slovenačka vezija teksta:

THRASHIN’ TRIS II
Bele superge in mosh brez konca! Jakne z našitki.
QUASARBORN
Srbski feniks, ki je vstal iz pepela odličnih Space Eater. Odkar so si nadeli novo preobleko, so še bolj tehnični, nekoliko modernejši, ostajajo pa melodični in s tem zanimivi tudi za širšo metal publiko, ne zgolj za striktne ljubitelje thrash metala. Poleg očitnih bay area thrash metal vplivov, veliko črpajo tudi iz zapuščine Chuck Schuldinerja (Death/Control Denied).
Trenutno delajo na novem, tretjem albumu, zadnja uradna izdaja pa je lansk single Ne Možeš Imati Sve, ki je njihov prvi poskus pesmi v domačem jeziku.
ALITOR
Progresivni thrasherji, ki imajo pravzaprav zelo podobne vplive kot njihovi rojaki – dobra mera bay area thrasha s pridihom Death in tudi kasnejših, bolj progresivno obarvanih ameriških bandov. Banda sta pravzaprav med seboj zelo povezana – med seboj pogosto sodelujejo na koncertih, v studiu in pri raznih projektih. Tako morda ne preseneti dejstvo, da so tudi Alitor svojo zadnjo izdajo, EP Spoznaja, posneli v materinščini.
Zanimiva skupina, ki je definitivno ne gre zamuditi.
MOSHEAD
Škofjeloški thrash metal stroj. Ena tehnično najbolj tight ritem sekcij pri nas, nabrušeni riffi in razpizden, ampak kljub temu melodičen vokal. A si thrash metal fan želi kaj več kot to? Ne. Kdor Moshead še ne pozna… Ne bomo izgubljali besed. Pridi, poglej, bodi fan.
Nova plata bo pa menda še letos. Mi komaj čakamo.
Mosh mosh mosh – head!

10ka na vratih