loader image

Alitor je 7. jula 2022. godine nastupao na glavnoj bini Exit Festivala, kao predgrupa legendarnom death metal bendu Napalm Death.

” Exit je jedan od nama omiljenih festivala, na kojem smo uvek beležili dobre nastupe. Ovo je naš treći nastup na Exit Festivalu, a po prvi put imamo priliku da nastupamo na glavnoj bini festivala, što je za nas, kao underground metal bend izuzetno velika stvar; a ujedno i za celu domaću heavy metal zajednicu. Na našem prvom nastupu na Exit Festivalu 2015. godine smo delili binu sa legendarnim bendom Napalm Death što je slučaj i ovog puta, ali na Main Stage-u. Ovo je takođe velika stvar i za kulturu u Inđiji, jer smo još jednom uspeli da otvorimo vrata koja su do sada bila zatvorena za umetnike iz našeg mesta.” – Izjavio je pred nastup frontmen benda Marko Todorović

Alitor je tokom leta 2022. godine odsvirao svega još dva koncerta pored ovog i to – Vladičin Han na Overload Metal Festu Vol.2 i Slaughter Festivalu u Doljevcu koji se ove godine premijerno održao.
Dok je za decembar ove godine najavljena evropska turneja sa bendom Quasarborn koja će biti sadržana od nastupa u Nemačkoj, Češkoj i Sloveniji. 

Svi koncerti u ovoj godini se realizuju u cilju promocije aktuelnog izdanja “Spoznaja” koji je bend objavio 2021. godine na disku putem nemačke izdavačke kuće Pottmortem Records i domaćeg Take It Or Leave It Records digitalno.